lördag 8 oktober 2011

Tur till Rättviks marknad

Idag klev jag upp i gryningen, skrapade av rutorna på bilen och gasade iväg till jobbet. Väl där bar det av till Mora, via Rättvik, i värsta bussen. Ja, den nyaste och finaste vi har i vårt gigantiska garage.

Det visade sig vara massor av människor som ville åka med i min fräscha buss. Det var nämligen Rättviks marknad. Det hade de inte räknat med, de som skrev tidtabellen.

Många passagerare innebar att  många ville lägga väskor och vagnar av olika slag i bagageutrymmet. Dessvärre visade det sig vara extremt trögt att få igen bagageluckan. Den liksom spjärnade emot som fan. Antingen var det fel på den, eller så fanns det någon hemlig knapp som jag inte med bästa vilja kunde hitta. Nu fick jag  istället kravla mig ur förarsätet och häva alla mina 70 kg (eller vad det nu kan vara) på den där luckan, samtidigt som jag försökte se lite lagom  avslappnad och oberörd ut.

Väldans sena blev vi, men de verkade vara vid rätt gott mod ändå, mina stackars passagerare. Kanske skulle de köpa sådana här mössor?


Männen i familjen tog sig till marknaden för egen maskin.
Där valde de två yngsta varsin huvudbonad, en panda och 
en  isgris.

1 kommentar:

BP sa...

Kul att du kikade in hos mig:-)
Så du är busschaffis, roligt för de flesta är ju killar, åtminstone i Stockholm. Måste vara omväxlande att träffa så många människor. Mössorna är urhäftiga, undrar om de inte skulle sitta finfint på min skalle också;-)