tisdag 10 juli 2012

Vilken är bäst - galltvål eller Vanish?

De senaste åren har jag använt uteslutande galltvål mot fläckar på kläderna. Den aktiva ingrediensen i galltvål är den oftast effektiva oxgallan. Den är ofarlig att få på huden och skonsam mot kläderna.

För ett tag sedan föll jag ändå för frestelsen att testa Vanish. Jag hade väl gått på reklamen och ville se om Vanish kanske ändå var bättre och om tvätten blev sådär skinande ren.

Den blev inte skinande ren. Den blev i stort sett som vanligt.

Dessutom:

- Vanish innehåller hälsovådliga ämnen som man inte får peta på. (Jag råkade peta på det ändå, det blir liksom inte riktigt av att dra på skyddshandskar varje gång jag ska tvätta, och fick då obehagliga beläggningar på händerna.)

- Tvätten får inte förbehandlas med Vanish för länge, vilket gör att tvättningen måste planeras och tider måste passas. (Galltvål smetar jag på och sedan får det ligga till lämpligt tvättillfälle.)

- Vanish blir dyrare per tvätt. (Jag vet inte hur mycket, men en galltvål räcker i evigheter så det måste vara så!)

***Ja, jag tycker alltså att galltvålen är bättre än Vanish.***

2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Jisses, jag visste inte ens vad galltvål var för något och jag använder inte vanish heller. Men du gör rätt galltvålen låter ju som ett miljövänligare alternativ. Å du.. jag ska nog gå ensam i skogen fast jag är lite rädd, det är väl bara och sjunga lite så skrämmer jag bort alla farliga djur. "Mesen" och jag brukar ju föra lite oväsen tillsammans det känns lite tryggare ändå när han är med.

Jenny Sjöberg sa...

Vi tycker också bäst om galltvål - och det är ju inte bara för att den kommer från Jons hemtrakter. ;)