Det här brödet blir verkligen gott och är dessutom lättbakat. Rör ihop en ganska lös smet och häll i smord 1,5-litersform. Grädda 50 min i 175 grader, längst ner i ugnen. Vira in det färdiga brödet i en handduk och låt svalna på galler.
3 dl vetemjöl special (Hade bara fullkornsvarianten, funkade bra)
3 1/2 grovt rågmjöl (Det hade jag!)
1/2 dl solrosfrö
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor (Tog en tsk fänkål, är lite skeptisk, men ta mer du om du gillar det)
1 dl lingonsylt
1 dl mörk brödsirap (Hade nästan slut på det, tog lite rörsocker också, ta du vad sött du har och gillar)
3 dl filmjölk (Här fick jag fylla ut med turkisk yoghurt)
3 dl vetemjöl special (Hade bara fullkornsvarianten, funkade bra)
3 1/2 grovt rågmjöl (Det hade jag!)
1/2 dl solrosfrö
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor (Tog en tsk fänkål, är lite skeptisk, men ta mer du om du gillar det)
1 dl lingonsylt
1 dl mörk brödsirap (Hade nästan slut på det, tog lite rörsocker också, ta du vad sött du har och gillar)
3 dl filmjölk (Här fick jag fylla ut med turkisk yoghurt)
Smeten såg väldigt oaptitlig ut, men så här fint blev det. |
1 kommentar:
Låter som ett gott bröd!
Skicka en kommentar