måndag 14 november 2011

Tunnbröd i stekpannan

Visst är det lite pyssel med all kavling, men det kan det vara värt någon gång då och då. Det här brödet är omåttligt populärt här hemma.




Man kan också grädda dem på varm plåt i ugnen,
300 grader, 4 min.
50 g jäst
5 dl mjölk
25 g smör
2 msk sirap
1/2 msk salt
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt

Gör en deg som vanligt, men tillsätt INTE hjorthornsaltet (det råkade jag iofs göra senast och det gick rätt bra ändå).

Jäs 30 min.

NU ska hjorthornsaltet i. Dela sedan degen i 25-30 bitar.

Jäs 30 min.

Kavla ut (här är en kruskavel bra att ha) och grädda efter hand i medelvarm stekpanna, vänd en gång.

1 kommentar:

Jenny Sjöberg sa...

Mina föräldrar brukar också göra bröd i stekpanna - julbrödet! Det är riktigt gott. Mums! :P