fredag 11 november 2011

En svag doft av mögel


Jag tycker mig ha märkt att människor ofta har en förmåga att förtränga det faktum att de luktar mögel i deras bostad. Kanske för att det många gånger är lite dyrt att åtgärda?

För ett tag sedan kände jag en svag doft av mögel i köket. Bara ibland. Brydde mig inte så mycket om det...

Sen började det lukta oftare och oftare. och till slut gjorde mannen i huset en liten utredning. Den visade att det var lampan över köksbordet som osade. Själva lampan alltså, och bara när den var tänd. Konstigt.

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Vad trist, det är ju en skitfin lampa...

Helena sa...

Lite skumt.. vad är det som luktar då? Är det sjölva lampan eller glödlampan i sig? En del material luktar ju när det är nytt... jag har kvar min hundnos ända sen min förstagraviditet. Det försvann liksom aldrig. I'm cursed. Ha en skön lördag! :-)

Mamma Brötis sa...

Det var som tur var själva glödlampan (som ju inte var en glödlampa utan någon slags lågenergilampa) som stank. Har väl köpt den billigt någonstans och fått kvalitet därefter.

Men stackars dig Helena, det där luktsinnet är bland det sista jag hade velat ha kvar efter graviditeten. Höll på att spy/spydde så fort jag hamnade i folksamlingar. Tålde inte "folkdoften", en doft som jag numera helt slipper känna. Nä, då hade jag hellre behållit brösten, eller kanske inte dem heller...