måndag 11 mars 2013

För liten, för stor, för benig...


Måste slå ett slag för gäddan. Förstår inte vad folk har emot den. Visst, lite mer ben än i fiskpinnarna, lite slemmigare och ja, det var väl det.

Själv tycker jag en nyfångad gädda slår det mesta i frysdisken, så egentligen är jag väl rätt glad att ingen annan vill ha den. Hehe.

I helgen fick vi upp två mindre gäddor som saltades och pepprades, fylldes med citron, purjo, smör och dill och packades in i folie för att tillagas en timme i ugnen, 200 grader. Sen gjorde vi pepparrotssås av skyn.

Smakade inte dy.


4 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Mmmmmmm! Jättegott! Kraaam Pia

Jon Sjöberg sa...

Det lät gott. Jag gillar också den svenska krokodilen. :)

Mammas recept på ugnsstekt gädda med grädde och mineralvatten tillsammans med mandelpotatis får det alltid att vattnas i munnen. Vilket påminner mig om att det är lunchdags! :P

Mamma Brötis sa...

Mineralvatten? Vad kan det göra med en gädda, månntro?

Det receptet får du lägga ut! :)

Jon Sjöberg sa...

Det gör jag gärna. Ska bara fråga mamma hur receptet var nu igen... ;)