Själv tycker jag en nyfångad gädda slår det mesta i frysdisken, så egentligen är jag väl rätt glad att ingen annan vill ha den. Hehe.
I helgen fick vi upp två mindre gäddor som saltades och pepprades, fylldes med citron, purjo, smör och dill och packades in i folie för att tillagas en timme i ugnen, 200 grader. Sen gjorde vi pepparrotssås av skyn.
Smakade inte dy.
4 kommentarer:
Mmmmmmm! Jättegott! Kraaam Pia
Det lät gott. Jag gillar också den svenska krokodilen. :)
Mammas recept på ugnsstekt gädda med grädde och mineralvatten tillsammans med mandelpotatis får det alltid att vattnas i munnen. Vilket påminner mig om att det är lunchdags! :P
Mineralvatten? Vad kan det göra med en gädda, månntro?
Det receptet får du lägga ut! :)
Det gör jag gärna. Ska bara fråga mamma hur receptet var nu igen... ;)
Skicka en kommentar