lördag 5 maj 2012

Döskalletårta

En kladdkaka är ju aldrig fel och en enkel schablon och lite siktat florsocker gör den helrätt på piratkalaset. Tänkte varna för lyfta-av-schablon-momentet bara, krävs lite försiktighet så att inte allt socker som ligger på själva schablonen åker av och sabbar hela anrättningen.  


döskalletårta
Inte det vackraste vi sett kanske, men det var  vad jag
kunde pressa fram under rådande omständigheter.
                                           


Recept kladdkaka:

2 ägg (ankägg går bra)
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 dl smält smör
1 krm salt (viktigt! tycker jag)

Rör ihop och häll i smord och ströbröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda i 175 grader ungefär en halvtimme. Ta ut kakan när den ännu är lite kletig.

Överkurs: gör kakan en dag i förväg (men garnera strax innan servering, annars kanske sockret smälter).


Lycka till fan!

1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Mums! verkligen läskigt gott! Kul och uppskattat kan jag tro. Kram Pia