fredag 11 maj 2012

Test av Vanish Oxi Action Chrystal white

Som jag tidigare nämnt buzzar jag Vanish-produkter och i dagarna testade jag hur de fungerar på vittvätt.

 Först ut att tvättas var:

  •  En vit skjorta med sjaskig krage och gulnade armhålor.
  •  Två gamla vita lakan som tvättats med lite olika färger genom åren.
  •  Ett par vita strumpor som trampat runt i skitiga gummistövlar.


Jag provade först att bara tvätta alltihop med Vanish Oxi Action Chrystal white tillsatt i tvättmedelsbehållaren och alltså inte förbehandla alls. Skjortkragen blev ren och strumporna blev något renare än innan. Annars såg jag ingen större skillnad mot före tvätten.

Därefter gned jag in gelversionen av Vanish Oxi(helv...) på den ena smutsiga strumpan och i armhålorna på skjortan och tvättade dem i vanligt tvättmedel tillsammans med den obehandlade strumpan. Nu blev skjortan skinande ren! Strumporna blev renare men jag kunde inte se någon skillnad mellan dem...

Nu gick jag vidare för test av det värsta jag kunde komma på; några gamla vita kökshanddukar som förvisats från köket och använts lite överallt. Dem blötlade jag med Vanish i sex timmar och resultatet ser ni på bilden. Riktigt bra, om än inte perfekt.

Nu är det ju också så här att även om det står "Vanish Oxi Action - Ger dig en formidabel fläckborttagning vid första försöket - varje gång..." på paketet, så kan man i den lite mer finstilta texten läsa att vissa steg i processen kan behöva upprepas.

Inga kommentarer: