För ett tag sedan frågade Lina om ankäggen. Nu kan jag glädjande nog dela med mig av mina egna ankäggserfarenheter.
Knappt fyra veckor efter att Gulvinge och Tutankamon anlänt så började de att leverera. Äggen är lite större än hönsägg, men framförallt så är gulan enorm. Vitan är som spökslajm i konsistensen och gulan så tjock att man kan sticka en gaffel i den och lyfta upp den, om man så önskar.
Smaken då? Idag provade vi att steka dem och jag skulle säga att de smakar precis som våra hönsägg (gott) vilket inte är så konstigt - producenterna går ju på samma foder. Förutom kornkross och matrester är det självplock i trädgården som gäller för våra fåglar den här tiden på året.
Ni ser själva - vitan flyter inte ut alls. Häftigt va!? |
1 kommentar:
Vilka fina sockerkakor man kan baka om man vill. Kul inlägg! Kram Pia
Skicka en kommentar