Ingredienser:
1 l vatten
2 kg rågsikt
50 g jäst
250 g farinsocker (japp, 250 g!)
Värm vattnet till den temperatur som din jäst vill ha (den djupt sovande torrjästen behöver ju som bekant en liten värmekick för att vakna upp medan färsk jäst nöjer sig med fingervarmt eller svalare, beroende på hur lång jästid du står ut med).
Arbeta ihop en deg, gör fyra limpor och låt dessa jäsa på en plåt med bakplåtspapper mellan sig.
Grädda i 175 grader i 50 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Avnjut!
2 kommentarer:
Här kallar vi det för Mjölsta limpa och den är så populär. Just nu så är det lite tabu eftersom jag måste gå ner 7 kg. Gott är det! Kram Pia
Ja, visst är det gott! Här kallas det "svärmors" farinbröd, kärt barn...
7 kg? Ok, gå då bara inte på någon galen diet utan låt det ta lite tid. Ok? :-)
Skicka en kommentar