tisdag 7 februari 2012

Allvarligt talat


Vi har bränt två semesterveckor i Eypten, men, vilken semester! Jag tror inte jag har slappat så mycket de senaste sex åren, sammanlagt alltså. 

Vi bodde på Lamaya, ett hotell i ett hotellområde vid en liten havsvik kallad Coraya bay vid Röda havet. En liten låtsasvärld väl skild från övriga världen med murar och vakter. Vakter som hoppade fram och viftade med batongen om man, i sin iver att hämta hem barnen från bamseklubben, råkade passera dem i full galopp.  Men men, under behärskade former var det såklart helt ok att gå både in och ut även om det inte fanns så mycket mer än ren öken utanför.

Hur som helst, under en av våra barnfria promenader nosade vi upp en kameluthyrare och bokade en liten tur ut till en beduin (vad annars?). Ett skönt litet avbrott från Bamse och hans vänner. På kameltur med några holländare.


Annars var Lamaya ett perfekt ställe att bo på med barn. Pyssel och lekar vid poolen, minidisco med clownen Coco på kvällarna, boule, vattenpolo (för de hårda grabbarna), volleyboll (jag har fortfarande träningsvärk) mm samt mycket och god mat.Kråkvinge - perfekt när det ska grillas.

En sak som inte solklart framgick av hotellbeskrivningen var att det låg ett stort korallrev, som man under inga omständigheter fick beträda, precis där jag hade trott att vi skulle kunna bada. Nu var vi istället tvungna att gå säkert tvåhundrameter för att komma till stranden, herrejisses. Väl där var det långgrunt och gott om fisk, sedan blev det plötsligt bråddjupt och galet mycket roliga fiskar utmed själva revet. Helt klart snorklingsvärt!


1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Spännande! Har aldrig varit i Egypten och vet inte om jag vill heller. Har hört att det är så som du beskriver. Skönt att ni haft det lyxigt och skönt. / Pia