Smältlim i all ära, men när man har barn som ivrigt planerar att äta upp pepparkakshuset vad det lider, så är kristyr ett bättre alternativ. Gör man den ganska tjock så fungerar den alldeles utmärkt som lim.
Kristyren elvispade jag ihop av en äggvita, en tesked ättikssprit och fyra deciliter florsocker. Allt gick inte åt, och tyvärr var jag så dum att jag slängde resterna. (Kunde ju ha spritsat lite stjärnor eller något på ett bakplåtspapper, hm.)
Spritsade gjorde jag i alla fall med en fryspåse, tycker nästan det är enklast på alla sätt. Barnen dekorerade det hela med non stop som inte riktigt räckte till ("Jag tar en till, tack!").
En kompis gjorde ett flervåningshus med
fönsterrutor av gelatinblad. Här låg
ambitionsnivån lite lägre.
|
1 kommentar:
Ser gott ut! Varje år tänker jag exakt, exakt samma sak: Att NÄSTA år.. då ska jag..ehrm.. baka pepparkakor och bygga hus av pepprisarna. Men nej då! Det blir aldrig av *suck*
Skicka en kommentar