lördag 31 december 2011

Första fondanten

Ett recept på minifondanter. Du behöver inte ha några särskilda formar, bara vanliga muffinsformar av den lite större modellen. Fondanterna blir naturligtvis inte sådär höga som de "ska" vara, men de smakar lika gott för det.

(Egentligen har jag haft ungefär samma inställning till till fondanter som jag har till bland annat Polarn och Pyret. Utan att ha smakat har jag nästan kräkts på dem och hade alltså inte tänkt göra några, någonsin. Sen fick jag en bakbok i julklapp, femåring bläddrade i den och fastnade såklart för just chokladfondanterna, chokladälskare som han är. Så, vad gör man inte för sin lilla telning?)


 
Det skadar inte att sikta över lite florsocker 
innan servering... Och så ska de väl ligga upp 
och ner, av någon anledning.

Jag hade såklart inte rätt sorts formar och sådär hemma, utan modifierade receptet lite så att det passade mig. Har nu framgångsrikt provgräddat ett par stycken men sparar resten av smeten tills vi ska äta ikväll, för de ska ju serveras nygräddade.

Recept:
125 g milda  (egentligen skulle det vara osaltat smör)
1 msk kakao
125 g mörk choklad  (jag tog 100 g 70 % och fyllde ut med 25 g blockchoklad)
60 g strösocker
2 STORA ägg
2 STORA äggulor
100 g mjöl
Vispade ihop ägg och socker och hällde sen i milda och choklad som smälts över vattenbad. Till sist blandade jag i mjölet blandat med kakao. Gräddade exakt fyra minuter i 250 grader. 2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Skrattar åt din inställning till polarn och Pyret och undrar lite varför. Fniss! Gott nytt år / Pia

Mamma Brötis sa...

Jaa, vad ska jag säga? Får väl börja med att säga att jag faktiskt har haft några Pop-plagg, fådda och ärvda. Helt ok kläder. Ok, men inte mer. Jag tycker de är löjligt överskattade statusplagg (i alla fall i vissa kretsar), kort sagt.