tisdag 27 december 2011

Det kallaste landet


Ett tips för er som tänkt åka till tomten i Mora; klä er som om ni skulle gå ute i bitande kyla en hel dag, för det är precis det ni ska.


Ett annat tips är att det finns en liten mysig grillstuga där man kan grilla medhavda korvar. (Det har de glömt att berätta på hemsidan.)
Trots kylan är nog Tomteland ett av mina favoritutflyktsmål, med fina miljöer och små teaterföreställningar som fyller ut hela dagen. Väldigt spännande för små barn, men faktiskt underhållande även för oss som är liiite äldre.

Mellan föreställningarna hälsar man på den humoristiske tomten, tittar på de halvroliga älgarna, de sovande trollen eller kollar in något av småtomtarnas små hus. Ohysteriskt och trevligt. Vi var där tre dagar innan julafton och det var absolut ingen trängsel. Bara det tyckte en lite folkskygg lantis var skönt.

1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Har hört att det är bra där på Tomteland. Vi ville dit en gång med vår yngste, men han skrek rätt ut och ville bara hem. Om han vetat att en lantis gillade stället så kanske han ångrat sig. Fast det var i Juli vi var där... Kram! Pia