tisdag 12 februari 2013

Fettis-dag


Köpta semlor är goda, men hemgjorda är ju något helt annat. Jag gjorde mina av släta kardemummabullar bakade enligt nedanstående recept. Det blir 16 små bullar.

(Ugn 225 grader)

100 g margarin
3 dl mjölk
25 g jäst
1 msk stött kardemumma
1 kryddmått salt
1 dl socker
1 ägg (ska också vara i degen)
8 dl mjöl


Man gör bara en deg som vanligt och vet du inte hur man gör så skit i det och köp färdiga bullar istället.

Blanda sen lite av inkråmet med mandelmassa och mjölk. Jag brukar mosa med en gaffel till en ganska lös smet (om du inte orkar med detta jobbiga moment finns det färdigt mandelmassemos i påse att köpa, då får du lite konserveringsmedel på köpet).

Fyll bullarna!

Ät!

Semlor, chokladkakor och havregrynsfrallor. 

Inga kommentarer: