söndag 24 februari 2013

"Jag vill inte ha ett bröst upptryckt i ansiktet när jag äter."


Ja, någon uttalar sig i amningsdebatten och någon har uppenbarligen fått något om bakfoten.

Det är ju bäbisen som får ett bröst upptryckt i ansiktet vid matning, inte de som sitter runt omkring. De behöver inte alls bekymra sig.

Själv ammade jag precis överallt. Det var inget jag någonsin funderade det minsta över, och jag märkte inte en enda gång av några negativa reaktioner. Faktiskt.

Kanske var det för att jag ägnade den största delen av min uppmärksamhet åt mitt barn och inte åt dem runt omkring.

Kanske är det där amningsmotståndet inte särskilt massivt, utan något som kan tillskrivas några relativt få individer. Individer som jag inte lyckades täcka in under mina tutturnéer.

Man kan ju alltid hoppas.

Här vill några föräldrar slå ett slag för amningen och
rubriksättaren väljer att fokusera på - brösten...

6 kommentarer:

Jenny Sjöberg sa...

Jag ammar lite här och var, hemma och offentligt bland okända och kända. Men jag funderade nyss på det här och enda gången det skulle kännas lite obekvämt med amningen skulle vara om det skulle behövas göras i hemmet - med hantverkare här. Funderingen startade när vi hade sotaren här nyligen, fast då behövdes det inte men jag började tänka på detta då.

Mamma Brötis sa...

Ja, det har du nog rätt i. Fast det är ganska mycket som känns obekvämt när det är hantverkare i huset. Helst vill jag inte vara hemma alls. ;)

SannaMac sa...

Bara kom att tänka på: mina elever fick göra en verbsamlartävling när vi jobbade med ordklasser förra veckan, och instruktionerna var "verb som vanligen görs i det här klassrummet". En grupp hade skrivit upp "amma" på sin lista, men jag tyckte det var lite över gränsen... Ammade också på de flesta ställen - dock aldrig inför mina elever. Inför dem läckte jag bara mjölk.

Ja, för att sväva iväg lite. Ska kika vidare i din blogg...

Mamma Brötis sa...

Haha! Man undrar ju hur de tänkte... För visst måste de veta skillnaden på "amma" och "läcka"? ;)

Hanna sa...

Mä, vilken konstig rubrik. Borde ju stå nåt annat.

Mamma Brötis sa...

Jag håller med dig.