tisdag 4 september 2012

Den där maten

Ok. Risgrynsgröt och smörgås. En hög frukt och kakor och saft. Köttbullar, morötter, sås och potatis. Smörgåsrån och pressad apelsin... Vad fan ska vi äta till kvällsmat då? Kan man skita i att mata dem? Bara EN gång? Snälla!?


Kakorna vi åt är förresten jättegoda. Här kommer receptet på två plåtar lättbakade chokladkakor. Inga konstigheter alls.

Blanda:
5 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk salt
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Mosa sen snabbt i 200 g smör och till sist ett ägg. Rulla fyra längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite grann. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker, hackad mandel eller något.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, en dryg kvart. Skär i bitar innan längderna svalnat helt.

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Kakor är gott, skitgott särskilt om det är choklad i dem. Ge dem mera gröt eller mera mackor eller soppa eler fil eller....... Nej du kan nog inte hoppa över.. Kraaaaam Pia

Lantloppan sa...

Jag räknade lite på det där en gång. Alla middagar man har lagat till barnen genom åren. Jag får det till 7300. Och ska man dessutom lägga till kanske sisådär 4000 luncher och allt annat så borde jag vara en mästerkock vid det här laget... Toast är en kvällsmatsfavorit här. Snabbt och enkelt.

Queen of Kammebornia sa...

Haha, så känns det ibland, som om man bara vill dela ut varsitt piller liksom :) Den där tomatmarmeladen ska jag prova, vi har massor av gröna tomater :)