måndag 3 september 2012

Marmelad av gröna tomater

Står du där med en massa gröna tomater samtidigt som kalla hösten närmar sig med stormsteg? Hav förtröstan! Det går alldeles utmärkt att äta gröna tomater också. Antingen gör du en marmelad enligt nedan eller så gör du som tanterna och kokar in dem så här.


Tomatmarmelad med citron:
Mixa ett kg tomater med tre citroner. Tillsätt en deciliter vatten och koka alltsammans under lock trettio minuter.

Tillsätt åtta dl socker och en matsked ingefära. Koka kraftigt utan lock i femton minuter. Ta bort det äckliga skummet med en stor sked och häll upp i rena burkar.

Avnjut gärna marmeladen på grahamsscones med ett gott te till.

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Bra! Då har jag en reservplan altså..Kram Pia

Queen of Kammebornia sa...

http://queenofkammebornia.se/2012/september/tomatmarmelad.html
Tack! Det blev verkligen gott!!!

Mamma Brötis sa...

Vad roligt att drottningen uppskattade marmeladen! :-)