tisdag 22 januari 2013

Lunchgott

Det är viktigt att äta en varierad kost - vi brukar variera oss med amerikanska pannkakor istället för vanliga. Då blir åtminstone våra själar nöjda.

Recept:
3 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk/naturell yoghurt
1 ägg
1 msk smält smör/margarin

Det här ger optimalt fluffiga och fina pannkakor som räcker till två små barn och en vuxen. Den vuxne blir inte jättemätt.

Det går bra att göra på mjölk också, eller att till exempel skippa bikarbonatet. Pannkakorna blir kanske inte riktigt lika optimala men vad gör det, så länge man inte ska bjuda Mannerström på lunch.

2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Ja, vad bra variation på plättar/ pannkakor. En standardrätt här hemma som varieras med fläsk, räkor, svamp och bacon röra, röd stebitsrom och gräddfil. Hmmm har jag glömt något? Jaaaa, grädde & jordgubbsylt så klart. Kraaaaam Pia

Mamma Brötis sa...

Ja, pannkakor, bacon och lingonsylt är också en helt fantastisk upplevelse. :-)