Mycket av vårt påskpynt verkar ha förintat sig, så vi har gjort lite nytt.
Vi monterade ihop några äggvärmare från Panduro (impulsköpta billigt någon sommar för flera år sedan) och trots att det var ett färdigt kit så resulterade det i
riktiga små personligheter.
Typ.
De sitter mest och glor.
Just idag sörjer de kanske lite, men om ett par dagar, då blir det uppståndelse.
fredag 29 mars 2013
onsdag 27 mars 2013
Billig låtsasköttfärssås
Jag tyckte det blev riktigt gott, och då är jag inte ens särskilt förtjust i bönor.
Nästa gång mixar jag inte löken utan låter den bidra med lite tuggmotstånd istället.
Inspirationen fann jag hos http://www.gladifarg.blogspot.se
Förvandlingen |
tisdag 26 mars 2013
Bygga odlingslåda (del 1)
Det kommer att gå åt en jädrans massa fyll till den där lådan - tur då att vi har en stor gödselstack att ösa ur.
Just nu är det väldigt varmt i den där gödselstacken, och jag är enormt frestad att sticka i stektermometern bara för skojs skull. Avstår dock av hänsyn till övriga familjemedlemmar.
Förresten så är vi en mindre i huset nu - musfan satt i fällan häromdagen! Det firar vi med ris och korv stroganoff.
Baksidan på något stort |
fredag 22 mars 2013
Fuck Kolmården
tisdag 19 mars 2013
Miraklet
söndag 17 mars 2013
Professionell hjälp och skrädmjöl
Igår kväll anlitade vi en som skulle vara duktig på det här med möss (eftersom vi fått in en pytteliten mus som springer runt och äcklar sig men vägrar gå i fällorna).
Detta musproffs inledde med att sätta sig och jama begåvat och sen såg vi inte till någon mus på hela kvällen.
Skulle musen vara kvar när jag kommer hem ikväll börjar jag dock bli mentalt redo att själv bita huvudet av den.
Nog om detta.
Innan musen kom in i vårt liv provade jag att baka lite skrädmjölskakor. Skrädmjöl är ett fullkornsmjöl av rostad havre. Gott faktiskt.
Vi provade även att göra gröt, men mina grötbarn dissade den. Själv tyckte jag det var en smakrik och trevlig gröt.
Testa, ni som vill vidga era frukostvyer!
Detta musproffs inledde med att sätta sig och jama begåvat och sen såg vi inte till någon mus på hela kvällen.
Skulle musen vara kvar när jag kommer hem ikväll börjar jag dock bli mentalt redo att själv bita huvudet av den.
Nog om detta.
Innan musen kom in i vårt liv provade jag att baka lite skrädmjölskakor. Skrädmjöl är ett fullkornsmjöl av rostad havre. Gott faktiskt.
Vi provade även att göra gröt, men mina grötbarn dissade den. Själv tyckte jag det var en smakrik och trevlig gröt.
Testa, ni som vill vidga era frukostvyer!
fredag 15 mars 2013
torsdag 14 mars 2013
Min misslyckade häck
Trots skidföre och skridskois så börjar jag fundera så smått på trädgård och odlingar och det är det förmodligen fler som gör. För att andra ska slippa göra om mina misstag kommer här lite av mina häggmispelerfarenheter:
• Det går inte att ta sticklingar av häggmispel.
• Det finns (tydligen) två sorters häggmisplar (minst).
• Den ena sorten går lite mer i rött, växer som fan och får mjöldagg över hela sig, varje år.
• Den andra sorten växer betydligt långsammare och får större bär men aldrig mjöldagg trots att de står mellan mjöldaggshäggmisplarna.
• Det blir inte jättesnyggt att blanda två misplar i samma häck.
•Jag ångrar framförallt mjöldaggsvarianten.
onsdag 13 mars 2013
måndag 11 mars 2013
För liten, för stor, för benig...
Själv tycker jag en nyfångad gädda slår det mesta i frysdisken, så egentligen är jag väl rätt glad att ingen annan vill ha den. Hehe.
I helgen fick vi upp två mindre gäddor som saltades och pepprades, fylldes med citron, purjo, smör och dill och packades in i folie för att tillagas en timme i ugnen, 200 grader. Sen gjorde vi pepparrotssås av skyn.
Smakade inte dy.
torsdag 7 mars 2013
Utvecklingssamtal
Nu är det snart dags igen. Det förra gick till ungefär så här.
Fröken sa:
- Allt går bra och han leker med alla, BÅDE pojkar och flickor.
Lilla barnet tänkte:
Vadå BÅDE pojkar och flickor? Jag anar ugglor i mossen och döda hundar.
Vad fan menar hon???
Nu vet jag! Pojke är jag ju själv, men det är nog något skumt med flickorna! Vad bra att hon sa det! Nu vet jag...
Upphottad mannagrynsgröt |
onsdag 6 mars 2013
Borstad vägg
Förutsättningarna för väggborstning var perfekta med lite lagom vind som förde iväg dammet på rätt håll. (Vi kan ju ändå låtsas att jag hade andningsskydd.)
Jag sopade bort den lösa färgen, men det som satt kvar efter några sopdrag fick vara kvar. Man ska inte slita ihjäl sig.
En vacker dag ska jag måla också.
Och sen vill jag bygga en spalje.
Den lille pedagogen i mig fixade före-, under- och efterbilder. |
tisdag 5 mars 2013
Matiga muffins
På grund av ebb i skafferiet blev fyllningen inte jätterolig, men jag tänkte att det här fick bli en provomgång och faktiskt blev det riktigt gott.
Jag hade i tärnad ostskalk och rödlök samt en finriven morot. Pricken över i hade ju varit lite skinka av något slag. Eller nötter, oliver, paprika, örtkryddor, vitlök, solrosfrön... Vad man nu tycker om.
Själva smetreceptet hittade jag hos http://www.matmamman.wordpress.com.
Lökig muffin, men lök är ju nyttigt, billigt och gott! |
söndag 3 mars 2013
Tiny Tim - en behändig tomat
Det är en sort som ger ganska mycket tomater trots att plantorna inte blir större än att de går att ha på fönsterbrädan om det (Gud förbjude!) skulle bli en lika kass sommar i år som förra året.
Förra sommaren lovade jag mig själv dyrt och heligt att aldrig i helvete odla något igen - men tänk så fort man glömmer.
Pluggboxen - en fantastisk uppfinning. |
fredag 1 mars 2013
Helggott med rostade tomater
Rostade tomater på pizzan ger en sötare och mildare tomatsmak än vad den vanliga tomatsåsen gör.
Halvera körsbärstomater och lägg i lätt oljad form, ringla över lite olja och salta lagom. 200 grader i 40 min (medan degen jäser alltså).
Mosa ut tomaterna med gaffel. Akta kläderna, för det stänker lite.
Jag hade lite för lite tomater och skinka, för mycket ost och glömde lök helt och hållet. Annars var det bra.
Lite vissen basilika fick jag på också. |
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)